6.6.2016

Sain yksiön!

Lähetin perjantaina VOAS:lle viestiä koskien sitä, että voisivatko he siellä toimistolla muuttaa asuntohakemustani niin, että jos minulle ei löydy yksiötä niin saisin edes asunnon solukämpästä. No, ilmeisesti ei olisi tarvinnut vaivautua, sillä tänään aamulla sain vastaukseksi: "Toki, mutta sinulle on jo tarjous yksiöstä Sekahaku IV, aiotko ottaa sen vastaan?"

Noh, aivan pöllähtyneenä tästä menin tarkistamaan sähköpostini roskapostikansion, ja siellähän se asuntotarjous odotti. 

37,5 neliön yksiö. 377 €/kk + 16 € vesimaksu.
Onneksi olin lähettänyt sähköpostia VOAS:lle, sillä en muuten olisi huomannut asuntotarjousta. Sen eräpäivä nimittäin sattui olemaan tänään.

Nyt olen sitten onnellinen yksiön vuokraaja heinäkuusta alkaen. Pitää alkaa muuttohommiin ensi kuussa... Toivon mukaan kaikki menee suunnitelmien mukaan, sillä en ole vielä lähettänyt edes hakemustani FKF:lle. Huhuh, kaikki menee vähän väärässä järjestyksessä!

Vuokasopimuksen voi vielä purkaa sadan euron tappiolla ennen sopimuksen alkua, joten jos kesäkuun loppuun mennessä saan ilmoituksen koululta etteivät he jostain syystä huoli minua, niin sitten voin jäädä Jyväskylään.

8 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa, että asunto järjestyi ja pääset muuttohommiin! :) Vaikka varmaan aika itsestäänselvä asia onkin, muista ihmeessä ottaa kuvat asunnosta ennen ensimmäistäkään omaa tavaraa / huonekalua sisällä - mä joudun omassa työssäni näkemään todella paljon vuokranantajan ja vuokralaisen välisiä erimielisyyksiä näissä asioissa, että kuvilla säästää monet turhat itkut ja useassa tapauksessa myös rahaa. Terveisin kukkahattutäti / välittäjä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!

      Toki, tuo onkin kyllä kätevää tehdä nykyään, kun kaikilla on kännykässä kamera. Otin myös Jyväskylän asunnostani kuvia kun muutin sinne, siellä kun oli muutamia kolhuja ja kaikkea ympäriinsä, enkä halunnut menettää vakuusrahojani sellaisten takia. :D

      Poista
  2. Voi vitsi! Löysin sun blogin googlen kautta ja oon lueskellu nyt tohon teijän kouluun liittyen noita sun postauksia! Oon hakenu kaks kertaa aikaisemmin fkf:lle ja päässy sisään mut henkilökohtasista syistä en oo voinukkaa ottaa paikkaa vielä vastaan... Hain nyt uudestaan kolmannen kerran ja toivon et saisin mahdollisuuden vielä Japanologian opintoihin, vaikka kahteen viimeseen kertaan en oo ottanu paikkaa... Nyt oisin valmis! Jänskättää! Haluun päästä opiskelemaan japanin kieltä!

    Täs postauksessa luin et vuokrasit kämpän ennen ku sait opiskelupaikan, miten teit sen? Ilmotitko voasin hakemuksessa koulun nimen? Entä miten muutto paikkakunnalta toiselle, minkä hintanen paku oli suunnilleen? Sori mun kysymykset ja pieni avautuminen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Waahh~ Tervehdys! Tosi kivaa että aiot vielä yrittää, varmasti pääset tälläkin kertaa kunhan teet selväksi että aiot ottaa paikan vastaan. Odotan innolla teidän uusien kohaiden tapaamista~ :3

      Joo, tosiaa laitoin jo toukokuussa hakemuksen VOAS:lle, heidän nettisivuillaan olevassa hakemuksessa on lista kouluja joista FKF on yksi. Laitoin hakemuksen ajoissa, koska tiesin että varsinkin yksiöt ovat vähissä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että jouduin vuokraamaan asunnon jo 1.7 alkaen. Vakuusmaksu 400e piti myös maksaa kesäkuun alussa, eli ennen kuin sain tietää opiskelupaikasta, ja peruutuksesta veloitetaan 100e. Joten jos sinulla ei ole rahaa vuokrata asuntoa jo kesällä tai tuo 100e peruutusmaksu arveluttaa, kannattaa laittaa hakemus vasta hieman myöhemmin (esim. kun tieto opiskelupaikasta tulee). Jos asut sen verran lähellä Vaasaa että päiväretki onnistuu ja haluat yksiön, niin kehotan katselemaan asuntoja myös yksityisen puolelta~ Myös Pikipruukki vuokraa opiskelijoille.

      Me vuokrattiin 24rent.fistä meidän pakettiauto, ja sen hinta yhdelle päivälle taisi pyöriä jossain 100e paikkeilla. Tarkkaa hintaa en muista yhtään, sori!

      Poista
    2. Hei kiitos viestistä! :) Pidän sormet ristissä että saisin paikan ja toivon että mun hakemus antaa motivoituneen kuvan. Jee kiva kuulla! :)

      Okei, oon muuttamassa Helsingistä niin mun pitää varmaan odottaa siihen saakka kun saan mahdollisen tiedon opiskelupaikasta. Kiitos vinkistä pakettiauton suhteen ja Pikipruukista.

      Jos voi kysyä viel tarkemmin että millasta se opiskelu on ollu siellä FKF:llä? Ootko oppinut paljon Japania? Entä Vaasa kaupunkina? Odotan innolla kyl jos pääsis opiskelemaan kunnolla Japanin kieltä :)

      Poista
    3. Opiskelu on ollut hauskaa, ja kun vertaan opetuksen tasoa Japanin kurssiin jonka kävin Jyväskylän yliopistossa, opetus täällä on todella erinomaista. Luulen, että me olemme näin ekan vuoden päätteeksi N4-N3 tasolla tällä hetkellä, mikä on aika hieno saavutus ottaen huomioon että suurin osa meistä aloitti ihan alkeista (itse osasin juuri ja juuri hiraganat, ihan perus lauseiden muodostamisen, ja jonkin verran sanastoa). Muutama luokkatovereistani on kuitenkin opiskellut japania aiemmin ja käyneet esim. kielikurssilla tai vaihdossa lukion aikaan, joten he ovat jossain N2 tasolla. Kanjeja olemme opiskelleet noin 500, tarkkaa numeroa en muista yhtään kun tietyt kanjit ovat tulleet useamman kerran vastaan eri kirja-sarjoissa. :D

      Toki se miten paljon oppii, on aina omasta motivaatiosta ja työnteosta kiinni. Kuitenkin sanoisin, että täällä on tosi hyvät mahikset keskittyä japanin oppimiseen ihan kunnolla, toisin kuin muissa yliopistoissa, missä japani on kenties vain sivuaine. Pääaineenakin joutuu silti käymään kursseja jotka eivät liity mitenkään japanin kieleen tai kulttuuriin, esim pakollinen ruotsin kurssi, äidinkielen kurssi, jne.

      Vaasasta tykkään kaupunkina tosi paljon. Keskusta on kompakti, ja vaikka asuisikin esim. Palosaaressa niin koulu on silti vain kävelymatkan päässä. Bssitkin kulkevat ihan kiitettävästi Palosaaren ja keskustan väliä. Olen siis viihtynyt! :3

      Poista
    4. Hei ihan mahtavaa! Tosi hyvä kuulla just toi että siellä on hyvät mahikset keskittyä japanin oppimiseen kunnolla. Ja vau! Vitsi ootte edistyny hyvin vuoden aikana N4-N3 tasolle! Vitsi en malta odottaa että pääsis sinne opiskelemaan!! :D

      Ja joo, VOAS:in kautta oon kattonu jo vähän kämppiä niin siellä näyttäis olevan paljon kivoja puutaloja. Tai et se kaupunki on varmasti mukava ja tunnelmallinen!

      Kiitos vielä näistä kommenteista/viesteistä! :)

      Poista
    5. Eipä mitään, kiva olla avuksi. :3

      Poista

Tällä hetkellä anonyymit kommentit ovat sallittuja. Kommentoithan hyvällä maulla niin ne ovat sallittuja jatkossakin! ʕ·ᴥ· ʔ