26.5.2016

Opiskelupaikan päättämisen vaikeus

Jaa-a, tässä sitä ollaan taas. Ajattelin kirjoitella tänne blogiin, kun en keksi mitään muutakaan paikkaa minne purkaa ajatuksiani.

Hain siis yhteishaussa opiskelemaan kirjallisuutta Jyväskylässä, sekä asiantuntija- että opettajalinjalla. Minusta siis tulisi valmistuessani kirjallisuuden asiantuntija, tai äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Olen kuitenkin monen vuoden ajan ollut sitä mieltä, etten erityisemmin halua opettajaksi...

Tässä viime hetkellä tajusin, että voinhan minä myös lähettää hakemuksen Vaasaan, Fria Kristliga Folkhögskolaniin, jonne hain opiskelemaan Japanologiaa viime keväänä. Viimeksi olin 99% varmuudella menossa Vaasaan, mutta koulu ilmoittikin ettei uusia oppilaita oteta sisään lukuvuoden 2015-2016 aikana.

Nyt harkitessani tätä vaihtoehtoa uudelleen, huomasin että FKF:n nettisivut ovat päivittyneet. FKF ei enää ole Tukholman yliopiston alainen, vaan koulu on nykyään yhteistyössä Taalainmaan yliopiston kanssa. Tässä lienee syy myös viime vuoden taukoon.

Kävin syksyllä yliopistolla yhden japanin kurssin, ja nautin siitä, vaikken ehtinytkään opiskella niin kovasti kuin halusin, sillä muut kurssit veivät ison osan ajastani. Haluaisin jokin päivä kovasti Japaniin vaihtoon, ja jotta kokemus olisi mahdollisimman autenttinen, hyvän kielitaidon omaaminen on ehdotonta.

Japanissa minua viehättävät ehkä eniten kaikki kulttuurilliset aspektit, kuten eri taiteen muodot, populaarikulttuuri ja ruoka. Haluan myös käydä aidossa onsen- kylpylässä ja kiivetä Mt. Fujille (kyseinen vuori ollut kaimani usean jo melkein vuosikymmenen ajan).

Aion siis hakea myös Vaasaan, vaikka opiskelupaikan vastaanottaminen tarkoittaisikin sitä, että joudun taas muuttamaan (siitä huolimatta, että olen kotounut Jyväskylään). Koska päätin hakea FKF:n vasta viime hetkellä, en luultavasti ehdi hankkimaan suosituskirjettä. Toivon mukaan sen uupuminen ei jää suuremmaksi haitaksi hakuprosessisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä hetkellä anonyymit kommentit ovat sallittuja. Kommentoithan hyvällä maulla niin ne ovat sallittuja jatkossakin! ʕ·ᴥ· ʔ