30.6.2016

Päiväretki Vaasaan

Kävin tänään katsomassa uutta VOAS:n tarjoamaa yksiötä Vaasassa. En saanut yöllä nukuttua kunnolla, kun jännitin sitä, millaisessa kunnossa asunto on. Lähdimme veljeni kanssa matkaan jo yhdeksän aikaan aamulla, sillä matka Jyväskylästä Vaasaan kestää autolla yli kolme tuntia. Matka pitkittyi entisestään, kun isolla pätkällä Vaasaan johtavaa tietä olikin tietöitä...
Pääsimme kuitenkin lopulta onnellisesti perille, ja kävimme hakemassa asunnon avaimen VOAS:n toimistolta. Astuimme asuntoon sisään ja katselimme paikkoja.
Asunto oli ihan hyvässä kunnossa 90-luvun puolivälissä rakennetulle talolle. Siellä oli hieman tunkkainen haju ja lattiassa ja seinissä näkyi osittain selvästi elämisen jälkiä, mutta muuten kaikki perusjutut olivat kunnossa. Lisäksi asunnon katto oli todella korkealla, mistä asuntoon tuli kivan avonainen fiilis. Katon korkeus oli varmaan lähempänä neljää metriä kuin kolmea. 
Pöytätilaa keittiössä olisi voinut olla hieman enemmän. Nyt esim. leivänpaahdin, leipägrilli ja vedenkeitin vievät suurimman osan tilasta. Pitäisihän tuossa mahtua tekemään ruokaakin...
Makuuhuoneen puoli yllätti minut niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä. Kaappitilaa on todella paljon, ja pieni ulkoterassi on kiva, kun sitä kautta pääsee viemään roskat suoraan sisäpihan jätekeräykseen. Lisäksi keittiön ja makuuhuoneen välistä löytynyt liukuovi yllätti positiivisesti, kun en tiennyt että sen olemassaolosta mitään ennen tätä päivää. Tämähän on melkein kuin kaksio koonsa puolesta, ja nyt on väliovikin jonka voi sulkea, jos vieras nukkuu olohuoneessa.
Valitettavasti makuuhuoneesta löytyi mainitsemani negatiivinen yllätys, nimittäin nurkassa oleva vesivahinko, joka on saanut muovimaton aika pahasti kuprulle. Ilmeisesti patteri on jossain vaiheessa vuotanut, ja sen aikainen vuokralainen ei ollut ilmoittanut asiasta ajoissa, joten lattia on päässyt vaurioitumaan. 
Toinen negatiivinen yllätys löytyi jääkaapista. Ilmeisesti edellinen vuokralainen ei ollut pessyt sitä kunnolla... Tahran lisäksi jääkaapista leijui ulos todella epämiellyttävä haju. Mainitsin asiasta toimistolla kun kävin allekirjoittamassa vuokrasopimuksen, mutta kuulemma asunnossa oli jo "käynyt" siivooja. En tiedä sitten, oliko kyseinen henkilö ollenkaan siivonnut. 
Onneksi kaikki nämä viat ovat pieniä ja korjaantuvat helposti; pitää muuton yhteydessä vain hieman tuulettaa, ja pestä jääkaappi perin pohjin. Lisäksi nurkasta löytynyt vesivahinko on helppo piilottaa maton, ruukkukasvin tai vaikkapa lipaston avulla. 
Loppujen lopuksi asunto on ihan hieno, ja kun sisustuskärpänen pikkuisen puraisee, niin siitä saa kotoisan pesäkolon pariksi vuodeksi. Tai miksei vaikka koko opintojen ajaksi.

16 kommenttia:

  1. Kokeile jääkaappiin vettä ja ruokasoodaa. Sillä liuoksella kun putsaa, pitäisi tulla vähän neutraalimpi tuoksu - ja jos soodaa + vettä jättää myös jääkaappiin "istumaan" (anteeksi, ei tuu nyt oikeaa suomenkielistä sanaa) päiväksi tai pariksi, sen pitäisi raikastaa. Ja no, sitruunahan luonnollisestikin on hyvä vaihtoehto sekin :-D

    Kannattaa kysäistä myös seinistä sen verran, saako itse maalata ja tuleeko säätiö kulujen verran vastaan joko maksamalla takaisin kuitteja vastaan, tai voisivatko huomioida kulujen määrän vuokrassa. Yleensä säätiöillä on melko tarkat kriteerit esim. maalin sävyn suhteen - ellei sulla oo käynyt todella hyvää tuuria! - mutta ainakin saisit freesin maalipinnan ja peittyisi aiemman vuokralaisen elämisen jäljet :)

    Mutta kaikkiaan, tuo näyttää kyllä kivalta asunnolta! Joku tarpeeksi painava yöpöytä vaan peittämään tuota kuprahtanutta kohtaa makkarista, ja a vot! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, pitää kokeilla! Kiitti vinkistä.

      Hmm, voisihan sitä kysäistä. En kuitenkaan varmaan ehtisi käydä maalaamassa seiniä ennen sisään muuttoa heinäkuun lopussa, jonka jälkeen se olisi vähän vaikeampaa. Ehkä pitää vaan tyytyä laittamaan seinille julisteita ja tauluja jotta nuo jäljet peittyvät.

      Poista
  2. on kyllä paras fiilis, kun pääsee sitten astumaan sinne omaan kämppään. ja kyllä nuo "viat" saa onneksi hyvin hoidettua, näyttää kyllä tosi hyvältä kämpältä ja itsekin pidän korkeista katoista (joita itsellä ei tosin ole). Siinä sitten vain sisustelemaan (:

    http://pamikyltsi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Oioi! Hei! Täällä toinen ensi syksynä Vaasassa aloittava opiskelija :) Löysin tänne toisen blogin kautta (Matsukaze) ja tulin kurkkaamaan.

    Oi että, ihanaa että sait yksiön. Olen vähän kateellinen nyt, kun mulle sieltä oikein soitettiin ettei yksiöitä ole minulle tarjota nyt ennen opintojen alukua :D voi harmi :/ Päädyin siis soluun nyt aluksi ja etsin pikkuhiljaa itsekkin yksiötä nyt ennen joulua~ Onneksi olen solussa ollut ennenkin ja tämä on sentään keskustassa :)

    Opintojen alku jännittää ainakin mua jo kamalasti ^u^ Sait uuden lukijan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaaahh!! Tosi upeeta että löysit mut! Oon yrittäny etsiä muita ekan vuoden opiskelijoita netistä, mutta ei niitä meinaa löytyä. Jos muuten olet facebookissa, niin kannattaa liittyä Vaasan Japanologien Ainejärjestön ryhmään (VaJaA). Siellä sempait ja senseit jakelee linkkejä sekä muuta ajankohtaista, ja myöhemmin muistuttelee kokeista jne.

      Haha, yksiöstä sen verran, että hain asuntoa jo toukokuun lopussa, ja sain asuntotarjouksen heti seuraavana päivänä. Suurin osa opiskelijoista ei luultavasti hakenut VOAS:ilta asuntoja kuin vasta kesäkuun puolivälissä, mistä johtuen on sitten vaikeampi saada yksiötä tai haluamaansa asuntoa kun tarjontaa on vähemmän kuin kysyntää. Mulla vaan sattu olemaan hyvä tuuri. :D

      Noh, soluelämässä on hyvät puolensa, kunhan kämppikset on ihan siistejä eivätkä biletä yötä päivää. Uskon että löydät sopivan asunnon sitten loppusyksystä, tai viimeistään keväällä. がんばって! ò3ó

      Muakin jännittää, aah! Pitäis opiskella viimeistään elokuussa katakanat loppuun ja kerrata hiraganoja, kun ne kuulemma opiskellaan ihan heti aluksi ja jos niitä ei saa päähänsä parin viikon aikana, niin jää helposti jälkeen... Mun on ollu vaikeeta opiskella yksin kana-merkkejä, kun ei ole ollut kunnon motivaatiota, vaikka olen halunnut opiskella japania jo jostain ylä-asteen alusta lähtien. Yliopiston Japani 1 -kurssillakin opettaja oli tosi löysä niiden oppimisen suhteen, joten opin vain hiraganat. Voisin kyllä myös kerrata sen Japani 1 -kurssin kanjit samalla... :'D

      Seurasin kans sun blogia. Nähdään Vaasassa! ^_^

      Poista
    2. Tuo ryhmä on mulle tuttu nimi, mutta en mitenkään onnistu löytämään sitä :/ Haluaisin kovasti liittyä sinne!

      Olitpa aikaisin liikkeellä! Mullekkin tuli tarjous heti seuraavana päivänä sen puhelun jälkeen. Siellä ollaan näköjään nopeita :P Jatkan etsimistä~

      Oo sulla on ollu sama tilanne merkkien ja kielenopiskelun kanssa! Mullakin on vaikeuksia pitää mielessä varsinkin katakanoja. Niitä kun käyttää itekseen jotenkin tosi vähän. Hiraganat sujuu hyvin varsinkin luettaessa. Kunnon kertaus kuulostaisi oikein hyvältä idealta.

      Olen käyny työväenopistolla ekat kurssit, mutta kanjeja ei opetettu siellä yhtään :/ Muutenkin edettiin tosi hitaasti kirjassa, joten päätin opiskella eteenpäin itsekseni. Kanjeja osaan muutamia perusmerkkejä, mutta se niiden opiskelu on ollu turhan ryhditöntä, varsinkin kun olin päivät töissä lukiosta valmistumisen jälkeen.

      Niimpä, siellä viimeistään!! ♪

      Poista
    3. Voin laittaa sen ryhmän linkin sulla twitterissä viestillä! Mut sun pitäis kait seurata mua että voin laittaa yksityisviestin...? :D

      Joo tosiaan, yliopiston japanin kurssilla meillä oli kanjikirjana Basic Kanji Vol 1, joka on ymmärtääkseni myös käytössä tuolla FKF:ssä. Sen avulla oli tarkoitus opetella noin 50 kanji-merkkiä, mutta tosiaan se kurssi oli hieman lepsu joten opin ehkä 10-20, joista niistäkin on suurin osa päässyt unohtumaan. Kirja mulla kuitenkin yhä on, joten voin kerrata. :'D

      Ootko muuten tulossa Animeconiin?

      Poista
    4. Äkkiä seuraamaan! :) noin~

      Vaikuttaa pätevältä kirjalta! En ole törmännyt aiemmin. Ite olen opiskellu lähinnä netistä ja semmosella kännykkäappilla kuin Kanji Study.

      En ole harmi kyllä, vaikka se ei ole edes kovin kaukana täältä Tampereelta ja muutama kaveri ainakin menee :/

      Poista
  4. Anonyymi8/7/16 21:53

    Täällä kans yks japanologian aloittava naishenkilö! Kiva löytää muitakin :D ite osaan hirat ja katat kun niitä on tullu päntättyä, muutaman kanjin ja sanastoa mut lauseiden muodostos on mulle heikkous :D jännittää koulun alku ihan sikana!

    Anoilen koska en omista googletiliä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Kiva törmäillä opiskelijatovereihin. :D

      Muakin jännittää, heh. ^u^

      Oisko sulla tumblria tai twitteriä kenties?

      Poista
    2. Anonyymi9/7/16 12:04

      Ei löydy kumpaakaan, heh :D mutta liityin tohon meidän ainejärjestöön fb:ssä, sieltä mut löytää! Nimikirjaimilla EI :)

      Poista
    3. Täällä myös yksi japanologian opinnot aloittava :)! Voasilta saatiin ihan mukava asunto. Jääkaappi vain oli meillä hurjemmassa kunnossa, teipillä pysyy alin ovilokero kiinni.. Ihanaa löytää myös muita opiskelun aloittavia :)!

      Poista
    4. Hei, hienoa! Tavataan sitten ensi viikolla. :D

      Missäs päin Vaasaa se teidän Voasin asunto on?

      Niin, ja jos oot facebookissa, niin liity toki Vaasan japanologien ainejärjestön fb-ryhmään (pitäisi löytyä nimellä VaJaA).

      Poista
    5. Palosaaressa majaillaan :). Sait itse Olympian läheltä asunnon kuvista päätellen? Mukavaa aluetta Palosaari, paljon pokestoppeja :D! Liityinkin juuri VaJaA:n facebook sivuille myös

      Poista
    6. Palosaaressa oli kyllä tosi paljon kivoja asuntoja, ainakin alkukesästä kun vielä itse metsästin kämppää. Harmi että se on hieman kauempana FKF:stä. Mutta tulette varmaan silti viihtymään, ainakin on niitä Pokestoppeja... :D

      Taisinkin lisätä sinut kaveriksi aiemmin, kun kurkin oliko uusia liittyneitä. ^u^

      Poista

Tällä hetkellä anonyymit kommentit ovat sallittuja. Kommentoithan hyvällä maulla niin ne ovat sallittuja jatkossakin! ʕ·ᴥ· ʔ