14.8.2017

Vuotta myöhemmin... Uusi pesäkolo!

Tämä kuva on throwback vuosi sitten tekemääni muuttopostaukseen
Oho. Kohta kulunut vuosi siitä kun muutin Vaasaan. Olen sinä aikana ehtinyt vaihtaa asuntoa huimat kaksi kertaa. En enää koskaan halua vaihtaa asuntoa näin nopeaan tahtiin! Se oli yhtä kidutusta sekä minulle, että kavereilleni jotka auttoivat molemmissa muutoissa. Nyt varmaan mietitte mikä on se toinen asunto minne olen muuttanut, kun blogissani on vain yksi muuttopostaus sen jälkeen kun muutin Vaasaan... Yllätys! Tervetuloa upouudelle asuntokierrokselle.

Tämän nostalgisen FMA -kangajulisteen ostin kirjamessuilta joskus yläasteella.
Muutin keväällä hieman halvempaan asuntoon lähempänä koulua. Muutto oli kuitenkin juuri kouluvuoden lopussa hieman ennen kokeita, ja koska en saanut aikaiseksi purkaa viimeisiä laatikoita ennen kuin vasta kesäkuussa, en jaksanut tehdä siitä blogipostausta ennen kuin nyt. En myöskään ollut laittanut mitään seinille tai tehnyt muuutenkaan paljoa sisustamista, siksi viivytys.

Näkymä olohuoneeseen astuessa.
Uuden asuntoni vuokra on tosiaan noin 80 euroa edellistä halvempi. Neliöitä löytyy kaksi vähemmän, mutta asunto tuntuu paljon tilavammalta kuin edeltäjänsä. Aiempi asunto oli kuin yksi pitkä käytävä, kun taas tämä muistutta pohjapiirustukseltaan enemmänkin neliötä jonka sisälle eri huoneet on muotoiltu sopimaan. Seinätilaa on paljon enemmän, joten tavarat eivät ole ahtaasti liian lähellä toisiaan.

Kyllä, järjestelin tämän kirjahyllyn edustavaksi juuri teitä varten.
Asunnossa on 36,5 neliötä. Olohuoneen puolella on lasitettu parveke, ja kylpyhuoneessa sauna! Sen lisäksi että kouluun kävelee noin viisi minuuttia, näköetäisyydeltä löytyy Hesburger ja pieni K-market, sekä isompi K-Supermarket noin puolen kilometrin päästä. Tietysti itse keskusta on kävelyetäisyydellä sekin, kun torille on noin 800 metriä. Myös uimahalli on ihan toisella puolella katua. Tämä asunto olikin sijainninsa puolesta todellinen löytö.

Alkovi verhojen takana.
Tämä pieni alkovi olohuoneen nurkassa on juuri sopiva minun leveälle yhden hengen sängylle, ja katonrajassa oleva verhotanko luo asunnolle kivan tunnelman. Ja tietenkin verhot voi aina ovelasti sulkea jos tulee vieraita käymään ja ei ole pedannut sänkyä, hehe. Olen aina halunnut tämän tyylisen alkovin, joten kun näin sen, tiesin että tulen tykkäämään tästä asunnosta.

Gotta catch 'em all! Alkuperäiset 151 Pokémonia ovat suosikkejani.
Olohuoneen kantava teema on Pokémon, kuten sohvan yläpuollella ja television takaisella seinällä olevista julisteista voi päätellä. Pokémonit koristavat myös kirjahyllyn päällistä. Tämä tietysti yhdistettynä tietysti erilaisin elegantteihin kukkasiin, sillä kukat ovat kauniita niin taiteessa, printtinä kuin ihan luonnostaan.

Mount Fuji taustakuvana. :')
Tämä hämärästi valoittunut kuva antaa pientä makupalaa myös parvekkeesta. Siitä on näin kesäisin todella kiva näkymä, kun kadulle on istutettu lehtipuita jotka peittävät suurimman osan rakennuksista ja virkistävät maisemaa. Kuvassa myös työpöytäni. Se ei ole melkein koskaan näin siisti, joten nauttikaa tästä niin kauan kuin se kestää.

Ai että olenko ostanu mun keittiötarvikkeita Ikeasta? Miten arvasit!?
Uuden asunnon keittiö on huomattavasti suurempi. Kaappitilaa on niin paljon, että osa kaapeista on ihan tyhjillään (ainakin vielä). Ehkä nyt minulla olisi tilaa ostaa jostain kirpparilta kiva tee- tai kahviastiasto. Myös työtilaa on ihan kiitettävästi, vaikka esim. mikro, kahvinkeitin ja leivänpaahdin vievätkin siitä ison osan.  Mutta koska minusta on kehkeytynyt suuri kahvin ystävä, syön lähinnä leipää suoraan pakkasesta paahtimen avulla, ja mikro nyt vain on helpoin tapa lämmittää ruokaa, on vain tultava toimeen jäljelle jääneellä työtilalla.

Olen laiska tekemään reikiä tms. seinään, mutta tuo taulu viihtyy hyvin noinkin. 
Ostin nämä turkoosit Ikean ruokatuolit ajatellen viime syksyn VOAS:n asuntoni värimaailmaa (harmaa/valkoinen/sininen), mutta ne käyvät ihan hyvin myös tänne uuteen asuntoon. Niille kaveriksi nappasin Jyskistä kivat saman sävyiset tabletit. Lisäksi Jyskistä löytyi myös tuollaisia ihanan kevyitä ja ohuita verhoja, joten ostin yhden tummanharmaan keittiöön ja kaksi valkoista olohuoneeseen. Oikeastaan ainoa esine joka keittiöstä vielä uupuu, on hedelmäkulho... Tuo lasiastia jossa on valoja on tarkoitus laittaa parvekkeelle, se nyt vain sattui olemaan sisällä kuvaushetkellä. 

Tälläinen asuntokierros tällä kertaa. Toivottavasti viihdyitte, tulkaa pian uudelleen!

2 kommenttia:

  1. Kivalta kämpältä näyttää ja hyvin vissiin sun kamatkin sinne uppoaa! :-) Jotenkin ihanan pirteät noi kirjahyllyn keltaset laatikot, tuo heti sellasta erilaista eloa huoneeseen!

    VastaaPoista

Tällä hetkellä anonyymit kommentit ovat sallittuja. Kommentoithan hyvällä maulla niin ne ovat sallittuja jatkossakin! ʕ·ᴥ· ʔ