8.6.2017

Kesän kynnyksellä

Minulla alkoi jo kesäloma, ja itse kesä on myös hyvää vauhtia alkamassa ilmojen lämpenemisen myötä. Opiskelijoiden on aika laittaa aivot narikkaan ja unohtaa koulujutut, eikö? Ei ehkä sittenkään... Tässä postauksessa kerron hieman kesäsuunnitelmistani. Luvassa on muutama coni, unhoidettujen harrastusten elvyttelyä ja jopa opiskelua.

I. Desucon 2017, Lahti

Potkaisen kesäfiiliksen käyntiin lähtemällä Lahteen Desuconiin, tuohon aikuisten animefanien tapahtumien kermaan. Luvassa on taas kerran yöpyminen sukulaisien luona, ja sitten kivaa conittamista hieman isommalla tai pienemmällä porukalla, riippuen siitä ketkä tuttavapiiristäni sattuvat coniin paikalle. Tällä kertaa aion osallistua niin moneen paneeliin, luentoon ja muuhun järjestettyyn ohjelmaan kuin vain ehdin, sillä siitä hyvästähän se pääsylippu ostetaan! Käyn myös moikkaamassa japanologian opiskelijatoveriani, jolla on oma 売店 myyntipöytäsalissa. 

Ostoksia viime kesän Desuconin taidekujalta.

II.  Animecon 2017, Kuopio

Kävin viime kesänä Animeconissa ensimmäistä kertaa. Silloin se pidettiin poikkeuksellisesti Jyväskylä Paviljongissa. Vaikka tykkäsinkin silloisista tiloista tosi paljon, päätin silti lähteä Animeconiin uudestaan, koska sieltä on vain parin tunnin matka porukoilleni ja kokemus oli muuten sen verran onnistunut.

Viime kesän Animeconin kohokohta oli Valitsen sinut! -musikaali

III. Japanin opiskelu/kertaus

Vaikka kouluvuosi onkin ohi ja kesäloma on alkanut, ei minulla ole Japanin opiskelijalla ole vielä aihetta erityiseen juhlaan tai lepoon. Ensi syksynä tahti vain kiihtyy meillä japanologeilla! Haluan kerrata tämän yhdeksän kuukauden aikana oppimaani ja aloittaa itsenäisen opiskelun JLPT- tasokoetta varten. Varsikin kanjeja minun olisi aiheellista kerrata paljon enemmän jotta osaan kaikki lukutavat ulkoa vaikka unissani. JLPT -kokeessa tähtään N3 läpäisemiseen ensi joulukuussa. Pyrin siihen, että saan mahdollisimman hyvät pisteet enkä vain pääse koetta läpi, sillä seuraavaksi haasteena on N2, ja sen sisältö tietenkin perustuu N3:n opeille. 

IV. Pokemon GO

Kuntoni on päässyt pahasti romahtamaan talven aikana, kun olen vain istunut koneen tai työpöydän ääressä tehden koulutehtäviä tai rentoutuen katsomalla Netflixiä. Joten ajattelin alkaa lenkkeilemään ja samalla pelaamaan Pokémon GO:ta. Siihen on tullut niin paljon kivoja päivityksiäkin! Nykyään voit valita Pokémonin joka kävelee hahmosi kanssa, ja tämä saa karkkeja tietyn kilometrimäärän välein. Mikäpäs sen hauskempaa kuin kohottaa kuntoa tämän viime kesän hittipelin avulla.

Pokémon GO:n innoittamana aloin taas keräilemään Pokémon TCG -kortteja, kun vanhoista ensimmäisen sukupolven pelikorteista julkaistiin uusintapanokset Pokemon XY - Evolutions korttipakan myötä. 

V. Nintendo 3DS pelit

Tuntuu että kaikilla kavereillani on ollut Nintendo 3DS tosi kauan, ja minä taas hankin sellaisen vasta hieman yli vuosi sitten. Hankin myös kasan pelejä, joita en ole ehtinyt edes pelaamaan! Muutaman pelin pelaamisen olen aloittanut ja sitten unohtanut koulukiireiden ja arjen lomassa. Pelaamista odottaviin peleihin kuuluvat mm. Pokemon X&Y, Pokemon Alpha Saphhire, Animal Crossing: New Leaf, Animal Crossing: Happy Home Designer, Zelda: Link Between Worlds, Zelda: Majora's Mask, sekä Phoenix Wright: Ace Attorney. Olen ihan älyttömän jäljessä näiden pelien pelaamisessa... 
Sellaiset ovat minun kesäsuunnitelmani, ja luulen että niillä pärjää jo aika pitkälle kesään. Kesälomat kun tuppaavat hurahtamaan ohi niin nopeasti, ettei ehdi kuin silmiänsä räpäyttää ja taas on elokuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä hetkellä anonyymit kommentit ovat sallittuja. Kommentoithan hyvällä maulla niin ne ovat sallittuja jatkossakin! ʕ·ᴥ· ʔ