20.9.2016

Muutto, siivousurakka... ja sauna ♡

Muutin uuteen kotiin viime perjantaina. Uudet luokkatoverini tulivat ystävällisesti kantamaan tavaroita avukseni. Aiemmin samana aamuna kävin allekirjoittamassa vuokrasopimuksen ja sain avaimet pieniin kätösiini. Luentojen jälkeen kävin pakkaamassa vanhalla asunnollani ja sitten suuntasin uudelle asunnolle siivoamaan ennen varsinaista muuttoa.

Se tunne kun tajuat aloittaaneesi väärästä päästä asuntoa ja mopanneesi itsesi nurkkaan.
Muutto sujui perjantaina oikein ripeästi muutamassa tunnisa, jonka jälkeen tarjosin muuttojengille perhepitsan läheisessä Kotipizzassa. Jotain tavaroita jätin vielä asunnolle, sillä halusin käydä ne läpi ennen uuteen asuntoon tuomista riisihäröjen ja sun muiden öttiäisten varalta. Laitoin myös ensimmäisenä iltana peittoni, tyynyni ja muita mukaan otettuja tekstiileitä kuumaan saunaan pariksi tunniksi, jotta kaikki jäniksenä tulleet vierailijat varmasti savustuisivat pois.

Uuden kodin eteinen muuttopäivän lopussa.
Muutto oli niin nopea, etteivät välittäjä ja vuokranantaja ehtineet pyytää tänne siivoojaa käymään. Siispä päästäkseni pois riisihäröjen keskeltä lupauduin siivoamaan omatoimisesti muuttamisen ohella. Ja huhuh, kyllä täällä onkin ollut siivoamisen tarvetta. Ilmeisesti aiempi vuokralainen ei siivonnut kertaakaan asumisensa aikana, ja keittiö ja kylpyhuone olivat sen mukaisessa kunnossa... Saunasta puhumattakaan. 

Saunan lattia ennen siivousta.
Saunan lattia ja kylpyhuone olivat aivan järkyttävässä kunnossa. Kuurasin tässä pitkän viikonlopun aikana koko paikan lattiasta seiniin ja pesin sauna lauteet jopa kahteen kertaan. Ilmeisesti aiempi vuokralainen oli käyttänyt saippuaa saunassa - tai sitten syönyt ja juonut ruokia, jotka olivat tahrineet lauteita. Myös seinästä löytyi epäilyttävä ruskea läiskä, joka kyllä lähti helposti pois mäntysuopavedellä...

Puhdas sauna on kodin ilo. 
Uudessa asunnossakin olen törmännyt sokeritoukkiin, mutta ne valitettavasti nyt vain ovat yksiä kerrostaloasumisen huonoista puolista. Tilasin netistä punaseetriöljyä, jota aion ripotella keittiön, makuuhuoneen ja olohuoneen listoihin, ja lisäksi kaadan kiehuvaa vettä viemäreistä parin viikon ajan. Jospa nämä keinot pitäisivät sokeritoukat loitolla.  

Lisää kuvia asunnosta tulee heti kun kaikki tavarat on paikoillaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä hetkellä anonyymit kommentit ovat sallittuja. Kommentoithan hyvällä maulla niin ne ovat sallittuja jatkossakin! ʕ·ᴥ· ʔ