27.6.2015

May the Force guide you: University of Jyväskylä, here I come!

Sain eilen perjantaina sähköpostia opintopolku.fi:stä, tiedottaen että minulle on myönnetty opiskelupaikka. Kyseessähän oli tietenkin paikka Jyväskylän yliopistossa, pääaineena englannin kieli. Mietin koko eilispäivän, menisinkö Jyväskylään vai Vaasaan sitten jos Vaasastakin tulee myönteinen vastaus, ja luulin jo päässeeni hyvään lopputulokseen, kunnes tänään aamulla sähköpostiini kilahti viesti...


"Valitettavasti uutta Japanologian kurssia ei aloiteta tulevana lukuvuonna 2015-2016. Emme siis voi tarjota sinulle opiskelupaikkaa tällä hetkellä."

Kohtalo siis saneli päätöksen minulle, joka en osannut päättää mitä haluaisin tehdä. Koska en hakenut tarpeeksi moneen hakupaikkaan yhteishaussa, en voi jäädä kotiin ja odottaa saavani esimeriksi työttömän tukia, kuin vasta 5 kk karanteenin jälkeen. Yksi vaihtoehto olisi ollut mennä vielä vuodeksi Limingan Taidekouluun, mutta mietittyäni hetken koulun hintoja ymmärsin, että siitä tulisi liian kallis vuosi, varsinkin kun Liminka ei ole millään tavalla tutkintoon johtava oppilaitos (paitsi jos käy vapaan yliopiston kursseja).

Näillä näkymin aloitan siis 1.9.2015 Jyväskylän yliopiston humanistisen tiedekunnan opiskelijana.

Laitoin asuntohakemukset jo menemään. Veljeni on muuttamassa Saksaan vuodenvaihteessa, jos työtilanne niin sallii, joten saatan jossain vaiheessa päästä muuttamaan hänen asuntoonsa, mikä helpottaisi suuresti rahatilannetta, kun ei tietenkään tarvitsisi ostaa niin paljon uusia huonekaluja. Saan myös mahdollisesti hänen autonsa, jonka aiomme vaihtaa vaihdossa hieman uudempaan malliin. Aloitin autokoulun kesäkuun alussa, ja ehdin juuri käydä teoriakokeen ja inssin elokuun loppuun mennessä.

Näissä tunnelmissa kuittaan tämän postauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä hetkellä anonyymit kommentit ovat sallittuja. Kommentoithan hyvällä maulla niin ne ovat sallittuja jatkossakin! ʕ·ᴥ· ʔ